Вертикален диоден лазер с 20 000 000 импулса

  • Кат. номер: 289
 
Диодната лазерна епилация с дължина на вълната 808 nm е най-новата технология в областта на лазерната епилация. Тя е въведена в медицината преди 7-8 години и е единствения представител на „най-високия клас перманентна епилация”. Диодната лазерна епилация е почти безолезнена и с най-дълга трайност на ефекта (над 10-12 години). Това е причината диодната лазерна епилация да носи името „златен стандарт в лазерната епилация”. Разработката ѝ е целяла избягването на недостатъците на другите лазери и постигане на най-продължителния във времето ефект. Преизчислено в цена към брой процедури и продължителност на ефекта, този вид лазерна епилация всъщност е най-изгоден като цена! При диодната лазена епилация дължината на вълната е 808 nm, което позволява лазерното лъчение да се усвоява основно от меланина в космения фоликул, но не и от този в кожата. Затова загряването на кожата е много малко и рискът от зачервявания и изгаряния е сведен до минимум. Така енергията при диодния лазер спрямо другите е много по-висока и това довежда до по-добри резултати за по-малко процедури. Диодната лазерна епилация е много щадяща за кожата, тъй като няма изгаряне на косъма и риск от изгаряния. След процедурата самият косъм остава закотвен в кожата и след 15-20 дни с излющването на кожата пада. Понякога пациентите мислят, че косъмът продължава да расте, но всъщност той бива избутван от долния нов слой на кожата. 

Предимства на диодната лазерната епилация:
  • Лазерните лъчи при диодната лазерна епилация проникват на дълбочина до 8 mm и така ефективно унищожава както повърхностните така и най-дълбоките фоликули. По този начин диодния лазер заема първо място в лазерната епилация като надминава по ефективност както александритния, така и неодимовия лазер и ELOS (E-light).
  • научно установената средна трайност на ефекта при диодната лазерна епилация 10- 12 години.
  • няма почти никакво загряване на кожата
  • няма никаква болка
  • минимален риск от зачервявания и изгаряния на околните тъкани
  • по време на процедурата няма изгаряне на косъма което не води до остра миризма, загряване на околните тъкани и опасност от изгаряне и негативни емоции.
  • няма „взривяване” на космения фоликул и няма риск кожата да изглежда като с „разширени пори”;
Недостатъци на диодната лазерната епилация:
  • В същност диодната лазерна епилация няма недостатъците на другите лазери. Единствения привиден недостатък е, че косъмът не изгаря още по време на процедурата, което понякога кара пациентите да мислят, че косъмът не е унищожен и продължава да расте. След процедурата самият косъм остава закотвен в кожата и след около 15 дни с излющването на кожата пада.
  • Заради голямата си мощност диодния лазер не може да бъде ползван 1-2 седмици след  излагане на слънце (слънчев загар). 
Като цяло, диодните лазери се считат универсални и най-добри за епилация на всички типове кожа. Благодарение на директния контакт на лазерната глава, космените фоликули са възможно най-близо до източника на лазерно лъчение, епидермиса се разтяга и става по-тънък, а цялата енергия на лъчението се насочва директно към клетките на фоликула. Контактното охлаждане достигащо до -5 С е проектирано така, че ефективно да отвежда топлината от повърхностните слоеве на кожата, което прави процедурата от една страна почти безболезнена и изключително комфортна за пациента, а от друга изключително ефективана, тъй като не смущава процеса на фототермолиза в дълбоките слоеве. Това е съществено предимство при диодната лазерната епилация в сравнение с останалите видове, тъй като позволява да се работи с много по- висока енергия без какъвто и да е риск за увреждане на околните тъкани. Това от своя страна води до намаляване на броя процедури за постигането на оптимален ефект (препоръчват се 6-7 процедури). Контактното охлаждане не позволява моментно изгаряне на косъма по време на процедурата, което от своя страна намалява риска от изгаряния на тъканите и появата на неприятна миризна на изгорял косъм. 
 

Безопасна ли е процедурата?

Процедурата е напълно безопасна поради наличието на допълнителна охлаждаща приставка на накрайника, която предпазва зоната от изгаряне. По този начин лазерният лъч е съсредоточен единствено към космения фоликул, а усещането за болка е притъпено. Повърхността на накрайника е достатъчно голяма, за да ни позволи да обработваме едновременно няколко косъма.

 

Колко процедури са необходими?

Космите на всеки човек имат 3 фази на развитие - анаген - фаза на активен растеж, катаген – фаза на регрес и телоген – фаза на покой. Затова винаги космите върху тялото ни са в различна фаза на растеж. Лазерът може да повлияе само космите, които се намират в фаза анаген, а това са около 20-30% от всички косми. Поради тази причина за пълно премахване на нежеланото окосмяване са необходими 5-6 процедури през 30-40 дни.

 
 
Технически параметри:

Дължина на вълната 808nm

Входяща мощност - 2000 W

Изходяща мошност - 600 W

Размер на спота 12 x 12 mm

Честота - 1~10Hz

Живот на лампата - гарантирани минимум 20 000 000 импулса

Охлаждане -  водно-въздушно охлаждане

 

 

24 650,00 лв. 23 900,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 23 900,00 лв.
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!